2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Salát z červené řepy s jablky

Název Množství a jednotka
červená řepa 200 g
jablka 2 ks
moučkový cukr 1 lžička
citron 1 ks
extra panenský olivový olej 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s oloupanými nastrouhanými jablky v poměru 1:1, osladíme, přidáme citronovou šťávu z jednoho citrónu, lžičku olivového oleje a trochu opepříme. Promícháme a necháme vychladit.

Tip:
Do salátu můžeme nastrouhat i kousek syrového celeru, můžeme přidat rozinky, nasekané oříšky, nebo salát zjemnit lžící jogurtu, případně majonézy.


 


RECEPTY

Staročeská husa

Postup: Husu omyjeme, osušíme, pokud má husa drůbky, odstraníme je. Odřízneme křídla a... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti con funghi - špagety s hříbky

Postup: Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli)... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...